Premies en subsidies

Premies en subsidies voor dakwerken & dakrenovatie

Wanneer je start met de werken (of renovatiewerken) aan je dak, loont het zeker en vast de moeite om te kijken of je in aanmerking komt voor een aantal premies of subsidies. Deze zijn te verkrijgen voor een gehele of gedeeltelijke vernieuwing van je dak en je kan er een mooi bedrag mee recupereren.

  • Isolatiepremie dak
    Wanneer je een dakrenovatie combineert met isolatie, heb je recht op een isolatiepremie van de netbeheerder. Hoeveel deze premie bedraagt, is afhankelijk van de manier waarop je gaat isoleren en het aantal vierkante meters.
    Opgelet: deze premies waren nog geldig tot eind 2016. Indien u voor eind 2016 nog een offerte (met betaling van een voorschot) liet opmaken, kon u ook nog genieten van deze premies.
  • Renovatiepremie dak
    Afhankelijk van je inkomen wordt er bepaald voor welke renovatiepremie je in aanmerking komt. In de praktijk kun je 20% tot 30% van de kosten terugvorderen (met een maximum van 10.000 euro). Je moet dan wel aan een aantal inkomensvoorwaarden voldoen.

Laag BTW tarief

Is de woning waarvan je het dak wil laten renoveren ouder dan tien jaar? Dan kom je in aanmerking voor het lage btw tarief van 6%. Dit geldt zowel voor de materiaalkosten als de arbeidskosten. Let wel op, de werken dienen door een erkend vakman te gebeuren, wil je in aanmerking komen voor het verlaagde btw tarief.

Welke premies

Er zijn een aantal instanties die premies geven en het kan soms wat zoekwerk vragen eer je de juiste gevonden hebt. hieronder heb je overzicht van alle premies en subsidies voor het plaatsen, isoleren en renoveren van je dak.

www.premiezoeker.be
Geef je gemeente in (waar je woning staat) en ontdek alle subsidies en fiscale voordelen die in jouw gemeente gegeven worden.

www.energiesparen.be
De website van de Vlaamse overheid met informatie over energiezuinig bouwen en alle premies die in Vlaanderen voorzien worden. Handig zijn ook de verschillende energiewinstcalculators waarbij je de terugverdientijd van je investering kan berekenen.

www.isolatie-info.be
Informatieve website over alles wat met isoleren te maken heeft.

www.bouwenenwonen.be
Website van de Vlaamse overheid met informatie over de Renovatiepremie en de Verbeteringspremie van de Vlaamse Regering.

Maak een afspraak of vraag een gratis offerte