Platte daken

Roofing

Tot op vandaag blijft roofing (Derbigum) één van de meest populaire dakbedekkingen om een plat (of licht hellend) dak perfect af te werken. De bitumineuze membranen voor platte daken zijn er de laatste jaren kwalitatief op vooruit gegaan en is hierdoor zijn slechte reputatie al lang kwijt. Dankzij technologische verbeteringen zijn de dak membranen ondertussen van zeer goede kwaliteit. We mogen wel niet vergeten dat platte daken, meer nog dan hellende daken, vakmanschap vereisen en daarom ook minder weggelegd zijn voor de doe-het-zelvers onder ons. Een goed geplaatste plat dak kan met het juiste onderhoud op gebied van levensduur en technische prestaties/kwaliteiten, gerust naast het hellend dak staan.

Het plat dak wordt steeds meer ingeburgerd in het landschap. Ze vormen vanuit architecturaal oogpunt een interessant alternatief voor het hellend dak. Ook vanuit economisch en ecologisch perspectief heeft het plak dak vele voordelen. Door zijn platte vorm ontbreekt wel het voordeel van een extra binnenruimte zoals bij een hellend dak, maar hier heb je dan weer de extra buitenruimte. Een buitenruimte waar je een dakterras, balkon of daktuin kan voorzien.

Dakwerken DRB zorgt voor een professionele plaatsingstechniek en gebruikt hiervoor kwaliteitsvolle roofing van Derbigum. Hierdoor staan we garant voor een zorgeloze en jarenlange levensduur van uw dak. Dakwerken DRB is ook Derbigum gecertificeerd Professional Master

Opbouw van een plat dak

Vroeger werd bij draagstructuren met houten balken het systeem van het koude dak toegepast. Hierbij voorzag men een geventileerde ruimte boven de dakisolatie. Het systeem wordt momenteel als verouderd en ten zeerste af te raden beschouwd. Momenteel wordt het “warme dak” het meest toegepast.

Deze daken worden niet geventileerd en hebben als opbouw:

  • Draagstructuur of dakvloer
  • Uitvullingschape (of afschotlaag) om de afwatering te verzorgen
  • Dampscherm
  • Isolatie
  • Onderlaag
  • Dakdichtingsmembraan
Derbisedum pack

Maak een afspraak of vraag een gratis offerte voor je plat dak.